30 Temmuz 2015 Perşembe

Kıbrıs Usulü Hellimli Makarna

Hellimli Makarna Kıbrıs Usulü



Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 20dk








Hellimli Makarna Kıbrıs Usulü Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım paket istenilen çeşit makarna
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tavuk bulyon(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 litre su
Üzerine;

Hellimli Makarna Kıbrıs Usulü Tarifi'nin Yapılışı

Suyu makarna ve diğer kalan malzemeleri bir tencerede makarna pişen kadar kaynatıyoruz. Makarnayı süzmeden suyu ile servis tabağına alıyoruz. Üzerini hellim rendesi ve nane ile süsleyip afiyetle yiyoruz. Ketçap ve mayonez güzel gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder